Engelska ordböcker på norstedtsord.se

American slangDen omfattande ordboken ”Norstedts stora engelska ordbok” är avsedd för de som lämnat det grundläggande stadiet bakom sig, men som trots allt inte är i behov av de mest avancerade ordlistorna. Själva ordboken är en uppföljare till den välkända ”Norstedts engelska ordbok” och består ungefär av 154 000 fraser och ord. Tack vare ett välplanerat upplägg är verket lättöverskådligt och användaren hittar snabbt det ord som behöver översättas. I och med att ordboken uppdaterades sattes 2000 nya ord till från skilda områden såsom slang, gastronomi, medicin, miljö, teknik och media. För att nämna exempel på några av de nya orden tåls waterboarding, emissions trading och cyber-bullying att nämnas. En av nyheterna i den svensk-engelska delen av ordboken är att det nu finns böjningar till alla de ord som är verb, adjektiv eller substantiv.

”Engelska Gratis” är en mindre omfattande version av ”Norstedts stora engelska ordbok”. Till skillnad från det övriga utbudet på norstedtsord.se är denna version gratis för alla som registrerat ett konto. Innehållet i ”Engelska Gratis” är relativt stort och varierande, vilket innebär att den kan räcka till som ordbok för många användare. Några mer ingående böjningar på orden eller information finns inte, men man hittar snabbt en korrekt översättning på ett specifikt ord.

Norstedts har blivit kända för att även publicera ordböcker vars innehåll baseras på ett specifikt tema eller historiska händelser. Ordboken ”Amerikansk slangordbok” är en sådan och självfallet kan man prenumerera på den via norstedtsord.se. Under de senaste decennierna har amerikansk slang beskrivits i flertalet lexikon, men någon bredare beskrivning inom området har inte gått att hitta. Denna ordbok är därför unik i sitt slag och passar bra för alla oavsett användningsområde. Man behöver inte resa till USA för att vara i behov av översättning på slang, det räcker med att man lyssnar på musik för att stöta på ett obekant uttryck. Materialet i boken är i många fall kompletterat med etymologiska upplysningar eller förklaringar som skapar större förståelse.