Norstedtsord.se är en söktjänst för såväl översättningar som enskilda ord. Hemsidan bygger på Norstedts klassiskt randiga ordböcker som kommit att bli ett kännetecken för de folkkära uppslagsverken. Genom att bli medlem på norstedtsord.se får man tillgång till olika tjänster såsom översättningar på spanska, franska och tyska. Ordtjänsten har självfallet lika hög kvalitet på innehållet som i de fysiska böckerna. Till skillnad från de fysiska böckerna uppdateras dock orden kontinuerligt på norstedtsord.se och därmed kan användaren vara säker på att översättningen alltid är den mest aktuella.

Som medlem på norstedtsord.se kan man välja vilka ordböcker man vill prenumerera på. Avgiften är oerhört förmånlig med tanke på att varje bok enbart kostar 19 kronor i månaden. Prenumerationerna är inte tidsbestämda, utan användaren kan när som helst säga upp den. Om man vill pröva på tjänsterna före man påbörjar en prenumeration kan man bekanta sig med ordboken ”Engelska Gratis” som är en innehållsrik och relativt täckande ordbok som kostnadsfritt kan användas av alla. Med jämna mellanrum har man även olika erbjudanden på norstedtsord.se, vilket innebär att exempelvis den första månaden kan vara gratis.

För att börja prenumerera på ordböckerna klickar man på ”prenumerera – privatpersoner” högst uppe på hemsidan. Därefter klickar man på de ordböcker man vill få tillgång till före man fyller i sina användaruppgifter. Betalningen sker säkert och snabbt via DIBS. När betalningen registrerats kan man logga in genom att klicka på ikonen som föreställer ett hänglås. Väl inloggad får man full tillgång till de pålitliga översättningarna och orden som man valt att prenumerera på.