Uncategorized

Njut av det lilla extra i tillvaron – Jobba extra som student

October 5, 2018

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder: Fattig som en student. Detta ordspråket är inte bara gammalt, utan även sant. När man gett sig tillbaka in i skolbänken eller inte tagit sig ur gymnasiet så märker man väldigt fort att pengarna man får (om man är över 18 år) inte räcker så långt mer än till hyra och mat. Det är just därför många studenter letar febrilt efter ett extrajobb som hjälper dem genom studierna.

Men vad vill man jobba inom medan man är student? Vill man bara ha någonting, vad som helst? Eller vill man jobba inom det man studerar eller vill man jobba inom något som ligger i framtiden?

Att jobba med utveckling inom spelbranschen bäddar för framtiden

extrajobb student

Om man tittar på vilka jobb som erbjuds till studenterna så finns det en väldigt stor variation. Oftast så söker företag i studentstäder snabba medarbetare som vet om att de måste göra ett bra jobb. Men det finns ett annat sätt att skaffa dig ett jobb som student, och det är att bli en utvecklare.

Kollar vi på dagens spelmarknad så ser vi att många fler efterfrågar en mer interaktiv miljö när man spelar på onlinekasino. Denna trenden har Evolution Gaming märkt av och börjat inkorporera många mer live-versioner av deras spel. Kollar man på deras utbud så har du allt från live-Roulett till live-Texas Hold´em. Detta öppnar upp för dig som student att se om du kan bidra till deras befintliga utbud och skapa en ny interaktiv miljö.

Ta ett extraknäck inom iGaming

Om du har någon form av erfarenhet när det kommer till webbutveckling så är det värt att snegla över iGaming, för oss svenskar kanske mer allmänt känt som spelbranschen. Dessa letar alltid efter människor som är bra på att webbutveckla och speciellt om du är kunnig inom HTML/CSS och Javascript.

Men även om du inte är kunnig inom detta specifika ämne så finns det chans för dig med ett mer service-inriktat sinne att jobba inom deras kundtjänst. Men det finns också en stor chans för dig som driver egna hemsidor att marknadsföra dem på just dessa. Detta kommer göra dig till en så kallad affiliate och om din sida är välbesökt så väntar många intressanta erbjudanden.

För den våghalsige

Om du är en person som ogärna vill spendera dina dagar i en matbutik eller på ett tråkigt boende så finns det chans för dig att undvika just detta. Många spelbolag har en välkomstbonus för den som aldrig varit registrerad på deras sida. Detta är genom att man får spela ett så kallat riskfritt spel där man sätter alla pengar på ett lag i fotboll, till exempel. Om det går vägen vinner du pengar men om du förlorar så förlorar du ingenting. Detta kan du kombinera med att du kan göra exakt samma sak på ett annat spelbolag, vilket gör att oavsett vad resultatet blir så kommer du alltid gå därifrån med vinst.

Självklart ska man ta i beaktning att det är många spelbolag som har villkor som tillkommer när man nyttjar denna typen av tjänst (oftast att du ska vinna en viss summa innan du kan ta ut), men de som inte har det gör att du snabbt kan tjäna en extra tusenlapp på bara någon timme. Så se till att ha koll på dina spelbolag.